PU Trebinje

Podneseno izvješće protiv Jovana Divjaka

24.05.2017.
u 13:17

Policijska uprava Trebinje dostavila je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine izvješće protiv osobe J. D. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ i "ratni zločin protiv čovječnosti".

Prema neslužbenim informacijama Srne, izješće je podneseno protiv Jovana Divjaka iz Sarajeva.

Naime, kako se navodi u izvješću Policijske uprava Trebinje, prijavljeni je u svojstvu zamjenika komandanta Vrhovnog stožera Oružanih snaga BiH, komandanta Teritorijalne obrane za Hercegovinu i kao jedan od osnivača Patriotske lige za Hercegovinu kršio pravila međunarodnog humanitarnog prava, prvenstveno odredbi Ženevskih konvencija za vreme oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini, na području Općine Konjic tijekom 1992.godine.

Policijska uprava Trebinje je u prva četiri mjeseca Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine dostavila četiri izvješća za počinjenih osam krivičnih djela protiv tri osobe na području općina Mostar, Konjic i Livno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije