Stereotipi i realnost

Podjela ili raspad BiH jedino ne odgovaraju RH i bh. Hrvatima jer bi doveli do njihova nestanka

06.07.2018.
u 09:00

Američki senator Roger Wicker ovoga je tjedna, boraveći u Sarajevu, ocijenio kako otvaranje rasprava o odcjepljenju dijelova BiH ili o uspostavi trećeg entiteta predstavljaju jasan pokušaj destabiliziranja stanja. Senator, koji ima veliko povjerenje predsjednika Donalda Trumpa, tako je progovorio rječnikom koji je uvriježen i služi kao klišej koji se godinama stvarao propagandnim radom, lobiranjem ili jednostavno iz političkog i drugog pragmatizma. Čak i unatoč tome što su se u prošloj godini u više navrata čule prijetnje ratom, zveckalo oružjem, kršilo odluke Ustavnoga suda, narušavalo “rule of law”. Najveći dio informacija, kao i sve druge strane dužnosnike, opskrbljuju njihova diplomatska predstavništva, a sve značajniji dio mediji, društvene mreže...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Komentara 1

BR
brodarevac
11:21 06.07.2018.

A HDZ se baš u njega ponadao da će čarobnim štapićem dobiti treći entitet. Ima li ko na strani HDZa od međunarodnih faktora, jah zaboravio sam Rusiju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?