BEZ STRAHA OD OPEKOTINA

Pocrnite zdravo i brzo uz pomoć prirodnih ulja

sunčanje
12.07.2017.
u 10:18

Naravno, prije nego krenete u korištenje prirodnih ulja, morate paziti na nekoliko stvari kako ne bi zadobili opekotine.

Sunčanje uz pomoć prirodnih ulja je najzdravija opcija, ali morate poštivati ​​osnovna pravila, poput izbjegavanja sunca u popodnevnim satima, nanošenje zaštitnih krema, osvježavanja i hidratacije.

Kako bi vaša koža lakše i bolje dobila lijepu tamniju nijansu važno je da je dobro pripremite. Pilinzi su tu ključni, a prije nego nanesete neka od ovih ulja vaša koža bi trebala biti u potpunosti čista kako bi ulja djelovala.

Preporučuje se samo po 10-15 minuta sunčanja za svaku stranu tijela. Počnite postupno, a posebno budite pažljivi ako imate svjetliji ten. Pričekajte prvo dobivanje osnovne bazne boje, a zatim krenite s prirodnim uljima.

Jedno od najboljih ulja za brže tamnjenje je svakako ulje od lješnjaka. Sadrži vitamin E i koža ga brže upija, nego što je slučaj s drugim uljima.

Kokosovo ulje se preporučuje prvenstveno onima s osjetljivom kožom koji žele što brže dobiti brončanu boju.

Naravno, za dobro tamnjenje je neizbježno maslinovo ulje. Odličan trik je da ga pomiješate s malo čistog soka od mrkve za tamniji ten i tinkturom joda, kako biste spriječili eventualne opekline.

Ulje avokada se preporučuje onima sa suhom kožom, dok ulje od pšeničnih klica može ublažiti posljedice sunčanja poput bora, linija na koži ili problema s pigmentacijom.

Ekstrakti zelenog čaja su, ipak, najbolji u sprečavanju opeklina od sunca te ih je najbolje nanijeti nakon sunčanja kako bi se koža umirila, piše 100posto.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?