OSIGURANA SREDSTVA

Počinje isplata plaća u HNŽ-u, regres u četvrtak

Denis Lasić
20.08.2014.
u 11:03

Vlada HNŽ-a i dalje uspijeva isplatiti plaće do 20. u mjesecu, a očekuje se da će se ovaj trend i nastaviti

Unatoč financijskim problemima u proračunu Hercegovačko - neretvanske županije i osjetnom padu prihoda posljednjih nekoliko mjeseci, Vlada ove županije i dalje uspijeva izmirivati svoje obveze prema proračunskim korisnicima. Kako nam je jučer rekao predsjednik spomenute Vlade Denis Lasić, počela je isplata srpanjskih plaća, a osiguran je novac i za isplatu regresa.

- Očekujemo da će regres u iznosu od 450 maraka u četvrtak biti isplaćen proračunskim korisnicima. Poduzeli smo brojne aktivnosti kako bi se osigurala sredstva za isplatu ovih obveza i očekujemo kako neće biti problema ni u mjesecima koji su pred nama - rekao nam je jučer Lasić. Nakon prosvjeda u veljači i katastrofalnih poplava u Bosni, a koje su se odrazile i na punjenje proračuna HNŽ-a, predviđano je da će doći do velikih turbulencija u procesu isplate plaća iz županijskog proračuna. Ipak, donošenjem određenih zakonskih rješenja osigurana su dodatna sredstva u proračun HNŽ-a.

U prvom redu, tu se misli na vodne naknade koje je počela od Elektroprivrede HZ HB naplaćivati vlast u HNŽ-u. Ranije su novac dobivale samo lokalne zajednice i Federacija BiH. Prije mjesec dana donesene su sudske odluke o tome kako Elektroprivreda HZ HB mora vodne naknade plaćati i HNŽ-u, dok se još uvijek čeka sudska presuda prema kojoj bi ove obveze morala plaćati i Elektroprivreda Bosne i Hercegovine. Ona je već trebala biti donesena, ali zahvaljujući godišnjim odmorima u sudu u Konjicu još uvijek se čeka na presudu u ovome predmetu.

- Očekujemo kako će presuda uskoro biti donesena i da će biti slična onoj koja se odnosi na Elektroprivredu HZ HB. Zahvaljujući ovim priljevima u županijski proračun u mogućnosti smo na vrijeme ispunjavati svoje obveze - rekli su nam u Vladi HNŽ-a. Ako bi dvije elektroprivrede kontinuirano ispunjavale svoje obveze prema HNŽ-u, čak bi se u proračunu ove županije mogao pojaviti i određeni suficit.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?