sjednica

Počela sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

sadff
13.12.2016.
u 10:55

Zastupničkim pitanjima i inicijativama počela je redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

U najavljenom dnevnom redu su dva akta predložena po skraćenom postupku, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima te Prijedlog zakona o dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate.

U redovnoj proceduri su zakoni o mirovinskom i invalidskom osiguranju te o dobrovoljnim mirovinskim fondovima, kao i nacrti zakona o stečaju te izmjene i dopune Zakona o unutarnjoj trgovini.

Prijedlog odluke o utvrđivanju Programa statističkih istraživanja od interesa za FBiH za razdoblje 2017 - 2020 godine i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na obračun sredstava u zdravstvu u FBiH za 2015. godinu također su u najavljenom dnevnom redu.

Zastupnički dom zasjedat će i sutra, a dnevnim redom je predviđeno razmatranje zakona o izmjenama Zakona o financijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima  od 2009. do 2015. godine, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH, Prijedloga Zakona o osiguranju, Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lizingu, kao i Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicijskim fondovima i Nacrta zakona o sigurnosti i zaštiti na radu.

Predložene su i odluka o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za realizaciju Projekta modernizacije cesta u Federaciji BiH, kao i odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju projekta sanacije nakon poplava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije