Vlada FBiH

Počela sjednica Vlade, pred ministrima nekoliko točki

Vlada FBiH
29.04.2016.
u 10:56

Za današnju sjednicu Vlade Federacije BiH, koja je počela u Sarajevu, Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije predložilo je nekoliko točki.

Jedna od njih je davanje suglasnosti na Projektni zadatak za izradu Energetske strategije Federacije BiH za razdoblje 2015.-2035. godina, s projekcijom na 2050. godinu. Cilj je definiranje osnovnih elemenata za izradu Energetske strategije na temelju analize postojećeg stanja, uz uvažavanje unutarnjih i vanjskih faktora utjecaja na energetski sektor FBiH. Projektni zadatak utvrđuje i procedure za izradu, razmatranje i usvajanje ovog strateškog dokumenta.

Bit će razmotrena mogućnost raskidanja Ugovora o komisijskom aranžmanu s Izvozno-kreditnom agencijom BiH (IGA), kako bi Operatoru - Terminalima Federacije d.o.o. Sarajevo bilo omogućeno da postojeća sredstva depozita od četiri milijuna KM budu prenamijenjena za osiguranje depozita za novo, povoljnije kreditno zaduženje.

Na dnevnom redu su i informacija o stanju u "Hidrogradnji" d.d. Sarajevo i mogućnosti pokretanja stečajnog postupka za ovo gospodarsko društvo, kao i davanje prethodnih suglasnosti za dodjelu dijela kreditnih sredstava Trajnog revolving fonda za dva gospodarska društva.

Federalno ministarstvo financija upoznat će članove Vlade s više izvješća za prvi kvartal ove godine. Između ostalog, bit će razmatrana izvješća o dugu Vlade FBiH i izvršenju proračuna FBiH.

Predviđeno je izjašnjenje Federalne vlade o zaduženju Federacije BiH za dodatni iznos zajma kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 6.000.000 eura namijenjenog nastavku financiranja izgradnje gradskih prometnica u Sarajevu.

Vlada Federacije BiH će biti upoznata sa zaključcima Vijeća ministara BiH u vezi s pripremnim aktivnostima u proceduri dostave odgovora na Upitnik Europske komisije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije