sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada FBiH
27.10.2016.
u 11:30

Vlada Federacije BiH će na današnjoj 74. sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o izmjenama Zakona o finanancijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji BiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u razdoblju od 2009. do 2015. godine koje se odnose na iskazivanje duga rudnika Kreka na dan 31.12.2008. godine.

Kako je planirano, Federalna vlada će se izjasniti o više inicijativa, među kojima je ona JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo - podružnica Termoelektrana Kakanj, zatim o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, te o inicijativi za davanje izvornog tumačenja Pravilnika za zaštitu visokih objekata od požara.

Federalna vlada će razmotriti izvješće Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o poslovanju gospodarskih društava iz oblasti energije u većinskom vlasništvu Federacije BiH u 2015. godini i dva izvješća Povjerenstva ovog ministarstva za kontrolu namjenskog utroška grant sredstava utvrđenih u razdjelu 17. proračuna FBiH za 2015. godinu.

Na dnevnom redu su i informacija o stanju razvijenosti MSP (mala i srednja poduzeća) sektora u Federaciji BiH za razdoblje 2011.-2015. godina i razmatranje Odluke o prihvatanju Prijedloga protokola o suradnji u području transplantacijske medicine koji će biti zaključen između Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Federalno ministarstvo trgovine upoznat će Vladu FBiH o stanju u oblasti slobodnih zona u Federaciji BiH i o njihovom poslovanju u 2015. godini, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije