sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada FBiH
29.09.2016.
u 11:29

Na dnevnom redu 71. sjednice Vlade Federacije BiH, koja je danas počela u Sarajevu, nalazi se Prednacrt zakona o sigurnosti i zdravlju na radu, čiji je cilj osiguranje takvih uvjeta na radu kojima se u najvećoj mogućoj mjeri smanjuju povrede, profesionalna i oboljenja u vezi s radom i koja stvaraju pretpostavku za puno fizičko, psihičko i socijalno blagostanje zaposlenih.

Članovi Vlade izjasnit će se i o Prednacrtu zakona o bankama, koji treba osigurati mehanizme za rješavanje problematičnih banaka i dovoljno brzu i efikasnu intervenciju nadležnih tijela, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

S ciljem provođenja preporuka iz Akcijskog plana za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca, te harmoniziranja sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma sa standardima i preporukama radne grupe za financijske mjere protiv pranja novca (FATF), Vlada FBiH će danas razmatrati nacrte izmjena i dopuna Zakona o investicijskim fondovima i Zakona o vrijednosnim papirima.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je za današnju sjednicu predložilo usvajanje Izmjena i dopuna Akcijskog plana 2013.-2018. godina za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u FBiH za razdoblje 2013.-2023. godina. Na ovaj način je Akcioni plan usklađen s Reformskom agendom Vlade FBiH za razdoblje 2016.-2018. godina i Akcijskim planom za realizaciju projekta "Razvoj industrijske politike za razdoblje 2016.-2019. godina“.

Dnevnim redom 71. sjednice predviđeno je i razmatranje predloženih izmjena i dopuna Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencija privatnim poduzećima i poduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu za 2016. godinu”.

Vlada FBiH danas će se izjasniti o Prijedlogu sporazuma o suradnji između Parlamenta FBiH, Vlade FBiH i Saveza općina i gradova FBiH, kao i o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dionica autoceste Počitelj - Buna i Donja Gračanica - Nemila na trasi Koridora Vc, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije