sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlade FBiH
16.09.2016.
u 11:44

Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati Strategiju za borbu protiv korupcije 2016.-2019. u Federaciji BiH i Akcijski plan za njeno provođenje.

Strategija se odnosi na kompletno društvo u FBiH i sve njegove institucije, gospodarske subjekte i druge organizacije registrirane u FBiH, čije su koordinacija i suradnja neophodne od federalnog do općinske razine. Ona je i izraz opredijeljenosti i ustrajnosti za borbu protiv korupcije i okvir za koherentan i sveobuhvatan pristup u jačanju integriteta i kvaliteta upravljanja i odgovornosti u Federaciji BiH.

Pred članovima Vlade je i informacija o aktivnostima na izradi Programa ekonomskih reformi BiH za razdoblje 2017.-2019. godina, s Planom aktivnosti i obvezama institucija koje sudjeluju u izradi ovog dokumenta.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je, za današnju sjednicu, pripremilo izvještaj o utrošku i efektima poticajnih financijskih sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2014. godinu u iznosu od 5.691.088 KM.

Jedan od zaključaka predloženih uz informaciju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju u oblasti zdravlja bilja u Federaciji BiH u 2015. godini je da ona bude proslijeđena svim nadležnim federalnim upravnim organizacijama i županijskim vladama kako bi, putem svojih nadležnih organa, poduzeli potrebne mjere iz svoje nadležnosti i osigurali sredstva za provođenje propisa iz ove oblasti.

Federalna vlada će razmatrati i informaciju o stanju sigurnosti u željezničkom prometu za 2015. godinu, te se izjasniti o predloženom Programu utroška sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2016. godinu Nacionalnom parku „Una” u iznosu od 500.000 KM.

JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar je, za današnju sjednicu, dostavilo prijedloge više rješenja o uvođenju u posjed nekretnina prije isplate naknade, a u cilju izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići na području Općine Čapljina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?