sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada FBiH
08.06.2016.
u 10:05

Vlada Federacije BiH danas će se, na sjednici koja je počela u Sarajevu, izjasniti o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH, u kojem je jedna od novih odredaba da Federalna vlada, svojim rješenjem, imenuje stručni tim za vođenje pregovora i izradu ugovornog modaliteta, čiji članovi moraju biti stručne osobe iz oblasti geologije, rudarstva, energetike, ekologije, prava i ekonomije.

Bit će razmotren Izvještaj o radu s Financijskim izvještajem Fonda za studentske zajmove Federacije BiH za 2015. godinu u kojoj je, od 124 pristigle aplikacije, 115 studenata ispunilo uvjet za dobivanje zajma.

Na dnevnom redu su i informacije, s prijedlozima zaključaka, o stanju u gospodarskom društvu Unis TOOLS d.o.o. Sarajevo, o realizaciji Ugovora o reguliranju uvezivanja staža zaposlenika IP „Krivaja“ d.o.o. Zavidovići - u stečaju u postupku prodaje imovine stečajnog dužnika, te o radu Komisije za reviziju i izvođenje projekta gasifikacije Srednjobosanske županije.

Na traženje Vijeća ministara BiH, odnosno Ministarstva sigurnosti BiH, Federalna vlada će se izjasniti o davanju suglasnost za izradu Procjene prijetnje od rizika pranja novca i financiranja terorizma u Bosni i Hercegovini i za sudjelovanje predstavnika organa i institucija FBiH u radnim grupama za izradu ovog dokumenta.

Pred članovima Vlade FBiH je i informacija o projektu Ministarstva sigurnosti BiH, čiji je cilj modernizacija centara za hitne pozive u BiH i njihova bolja spremnost u slučaju djelovanja prirodne ili druge nesreće, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?