SARAJEVO

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada FBiH
15.04.2016.
u 10:24

Na dnevnom redu 49. sjednice Vlade Federacije BiH, koja je danas počela u Sarajevu, nalazi se nekoliko točki koje se odnose na izgradnju cestovne infrastrukture u Federaciji BiH.

Riječ je o Prijedlogu odluke o pristupanju realizaciji projekta izgradnje dionice autoceste Drivuša - Donja Gračanica, poddionica Klopče - Donja Gračanica (izlaz iz tunela Pečuj) na Koridoru Vc, zatim stvaranju preduvjeta za početak izgradnje mosta „Počitelj“ na dionici autoceste od Zvirovića (Međugorje) do Počitelja, te o utrošku investicijskih sredstava razvoja utvrđenih proračunom Federacije BiH za 2005., 2006., 2007. i 2009. godinu na projektu Sarajevske zaobilaznice, sa stanjem na dan 31.12.2015. godine, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Također, bit će razmatrana informacija JP Ceste Federacije BiH da za Projekt „Modernizacija magistralnih cesta u FBiH” budu osigurana kreditna sredstva kod Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u iznosu do 58 milijuna eura.

Vlada će biti upoznata s Konsolidiranim izvješćem o izvršenju proračuna Federacije BiH, županija, općina i financijskih planova vanproračunskih fondova Federacije BiH za 2015. godinu, u kojem je navedeno da su ukupni prošlogodišnji prihodi iznosili 7.113,8 milijuna KM, što je za 210,1 milijun KM ili za tri posto više u odnosu na 2014. godinu.

Prema informaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, pripremljenoj za današnju sjednicu Vlade, ukupna vrijednost prošlogodišnjih poticaja za poljoprivredu iznosila je 65.800.000 KM, od čega je realizirano 65.151.173,61 KM ili 99,01 posto.

Kako je najavljeno, Vlada FBiH će se izjasniti o davanju suglasnosti na Statut Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika braniteljskih populacija, te razmotriti izvješće o zaduženju FBiH po osnovu emisije trezorskih zapisa na aukciji održanoj 5.4.2016. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije