Sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada FBiH
04.03.2016.
u 10:42

Vlada Federacije BiH će, na sjednici koja je danas počela u Sarajevu, razmatrati Izvješće o radu Vlade Federacije BiH za 2015. godinu, u kojem je navedeno da su federalna ministarstva prošle godine, u prosjeku, ostvarila 87 posto planiranih aktivnosti, prenosi Fena.

Predviđeno je razmatranje Završnog izvješća o postignutim rezultatima provedbe Strateškog plana za uvođenje gender odgovornog proračuniranja u proračun Federacije BiH 2013.-2015. godina, s preporukama. Vlada će se, također, izjasniti i o Objedinjenom operativnom planu ministarstava i institucija Federacije BiH za 2016. godinu za implementaciju Gender akcionog plana BiH za razdoblje 2013. - 2017. godina.

Planirano je i izjašnjenje o informaciji Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH o stambenom fondu prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane, o izvješću JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o utrošku sredstava za službu „Pomoć-informacije“ (SPI) na javnim cestama u Federaciji BiH za 2015. godinu, te o Izvješću o realizaciji Programa rada s planom privatizacije za 2015. godinu Agencije za privatizaciju u FBiH.

Za današnju sjednicu Vlade FBiH izvješće o radu u prošloj godini dostavila je i Federalna uprava civilne zaštite za 2015. godinu, u kojoj je, između ostalog, deminirana površina od 1.330.438 m2.

Na dnevnom redu je i izvješće o radu Federalne uprave za inspekcijske poslove za 2015. godinu, u kojem je navedeno da je prošle godine izvršeno 17.662 nadzora u unutarnjoj kontroli i 121.002 na graničnim prelazima.

Vlada će razmatrati i izvješće o radu i financijsko­materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za razdoblje od 2.6. do 31.12.2015. godine.

Vlada će se izjasniti o Prijedlogu odluke o produženju primjene kolektivnih ugovora, kao i prijedlozima više odluka o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih proračunom FBiH za 2016. godinu pojedinim federalnim ministarstvima, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?