Sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH
18.02.2016.
u 12:13

Vlada Federacije BiH će, na sjednici koja je danas počela u Sarajevu, razmatrati Prednacrt zakona o šumama, u kojem je, uz ostalo, propisano formiranje šumsko-gospodarskih područja koja u geografskom, prometnom, ekološkom i ekonomskom pogledu predstavljaju zaokruženu cjelinu u okviru koje se osigurava trajnost gospodarenja šumskim ekosustavima.

Na dnevnom redu su i nacrti još nekoliko zakona: o financijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru u Federaciji BiH, dopune Zakona o doprinosima, izmjene i dopune Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti, Nacrt zakona o nedopuštenom oglašavanju, te izmjene i dopune Zakona o mjeriteljstvu u FBiH.

Članovi Vlade će, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, razmatrati i Uredbu o organizaciji, načinu rada i ovlastima nadzorničke službe zaštite prirode, a na prijedlog Federalnog ministarsta energije, rudarstva i industrije Odluku o pokretanju postupka povećanja državnog kapitala po osnovu sredstava koje je Vlada FBiH uložila u financijsku konsolidaciju gospodarskog društva RMU „Banovići” d.d. Banovići u razdoblju od 2009. do 2015. godine.

Dnevnim redom je predviđeno i izjašnjavanje o izvješću o analizi primjene Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom u Federaciji BiH (2011.-2015. godina), kao i informacija Federalne uprave civilne zaštite o uvođenju Operativnog centra 112 na cjelokupnom području Federacije BiH.

Federalnoj vladi bit će predstavljen Akcijski plan za korištenje obnovljive energije u BiH (NREAP), čija je izrada i donošenje jedna od obveza naše zemlje preuzetih potpisivanjem Ugovora o energetskoj zajednici, kao i obveza primjene EU direktiva koje se odnose na obnovljive izvore energije.

Na današnjoj sjednici je planirano razmatranje više odluka i rješenja iz domena kadrovske politike, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?