Sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada FBiH
VL FOTO
16.12.2015.
u 14:38

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić upoznat će danas Vladu Federacije BiH, na sjednici koja je počela u Sarajevu, o pregovorima o Općem kolektivnom ugovoru za teritoriju FBiH i izjasniti se o produženju roka za početak njegove primjene.

Nekoliko tačaka dnevnog reda odnosi se na razvoj cestovne infrastrukture. Među njima su prijedlozi odluka o razvrstavanju Regionalne ceste R - 424, Mostar - Čitluk - Tromeđa - Ljubuški - Teskera - Crveni grm u magistralnu cestu, te o izgradnji magistralne ceste M-4 Doboj - Tuzla, dionica Drežnik (bolnica “Kreka”) - petlja Šićki Brod i rekonstrukciji ceste Posušje - Jablanica. Također, bit će razmatrana informacija o kreditnom zahtjevu Kantona Sarajevo za Projekt izgradnje gradskih saobraćajnica.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je, u cilju zaštite javnog interesa, za današnju sjednicu predložilo ukidanje 68 izvršnih rješenja o odobravanju novčane podrške u poljoprivredi izdatih u 2014. godini, dok će Federalno ministarstvo financija upoznati Vladu s rezultatima aukcija obveznica Federacije BiH održanih 26. studenog i 8. prosinca ove godine.

Pred članovima Federalne vlade je i Izvještaj o radu Samostalnog odjela ombudsmana za bankarski sistem za period od 1. siječnja do 30. lipnja 2015. godine, u kojem zaprimljeno 339 prigovora/zahtjeva i upita, među kojima su i 94 pojedinačna zahtjeva istovjetne sadržine korisnika kredita u švicarskim francima.

Vlada će danas biti upoznata i s informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o izvršenim aktivnostima na realizaciji Projekta istraživanja i eksploatacije nafte i plina u FBiH.

Na dnevnom redu 34. sjednice je i više prijedloga odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije