FEDERACIJA BIH

Plin za industrijske potrošače jeftiniji za 6,5 posto

09.04.2020.
u 21:20

Iz bosanskohercegovačke plinske tvrtke BH-Gas stigla je dobra vijest za sve industrijske potrošače prirodnog plina u BiH-u. Naime, za njih koji su izravni kupci plina od BH-Gasa cijena plina će u drugom tromjesečju 2020. godine biti niža za 6,5% u odnosu na cijene iz prvog tromjesečja. 

Takvo sniženje osniva se na sniženju cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu. Od početka godine BH-Gas industrijskim potrošačima koji su njegovi izravni kupci snizio cijenu plina za oko 10%. Istodobno, kako se izračun cijene plina temelji na prosjecima nafte i naftnih derivata za proteklih devet mjeseci, može se očekivati daljnji pad cijena plina. Tako bi se snižavanje cijena trebalo nastaviti i u trećem tromjesečju, naravno, u opsegu koliko to bude obračunato od isporučitelja, tvrtke Gazprom Export.

Zanimljivo je da je u BIH-u povećana potrošnja prirodnog plina u odnosu na planirane narudžbe, a osobito u Kantonu Sarajevo, izvijestio je BH-Gas.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?