"Večernjak" otkriva

U cijelu Zapadnohercegovačku županiju uvodi se plin, ići će iz pravca Ploča ili Splita

Woman cooking
23.10.2015.
u 06:15

U dokumentu pod nazivom "Strategija razvitka Zapadnohercegovačke županije za razdoblje od 2014. do 2020." planira se uspostava kreditno-jamstvenog fonda iz kojeg će se financijski podržati svi projekti koji će pomoći ekonomskom, socijalnom, društvenom, kulturnom i sportskom napretku županije.

Predviđena je i plinofikacija ZHŽ-a, ekskluzivno donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. S obzirom da je opskrba plinom stigla do Dalmacije, susjedne regije, taj sustav treba produžiti do ZHŽ-a. Dva su moguća scenarija. Jedan je plinofikacija iz smjera luke Ploče, preko Mostara, a drugi iz smjera Splita, preko Imotskoga i Posušja, do općina i gradova na prostoru Zapadnohercegovačke županije. Ekonomska isplativost i vrijeme ostvarenja, što treba pokazati studija o plinofikaciji, pokazat će koja je opcija bolja i opravdanija. "Na temelju rezultata studije o plinofikaciji potrebno je raspisati međunarodni javni natječaj za dodjelu koncesije ulagaču koji ponudi najbolje uvjete plinofikacije ZHŽ. Tu je i izgradnja bolje prometne infrastrukture, vodovodne mreže koja je u sve četiri općine na nezadovoljavajućoj razini. Okvirni iznos za provedbu "Strategije razvitka ZHŽ-a od 2014. do 2020." je oko 142,130.000 KM.

Ostale projekte koji su najavljeni u ZHŽ-u donosimo u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?