nakon zajedničke sjednice

Plenković: Za Hrvatsku važnije države od BiH nema

Fena
07.07.2017.
u 14:09

Dvije vlade spremne nastaviti raditi na rješavanju svih aktualnih projekata

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske kazao novinarima da je razmatrano više od 50 tema ili više od 50 točki dnevnog reda pripremljenih od nadležnih ministarstva.

Po njegovim riječima, iskazana je spremnost dvije vlade da se nastavi raditi na rješavanju svih aktualnih projekata u jednoj ubrzanoj dinamici, na bazi međusobnoga poštivanja, što govori o unapređenju odnosa između dvije države, o nadgradnji jedne dobre dobrosusjedske suradnje koja ide ka cilju realizacije najvažnijih prioriteta, javlja Fena. 

- Ono što je posebno istaknuto na sjednici sa strane BiH, odnosno Vijeća ministara BiH jesu naši najvažniji vanjskopolitički prioriteti s posebnim fokusom na europske integracije. Razgovaralo se i o svim drugim važnim pitanjima iz oblasti ekonomske suradnje, iz oblasti jačeg infrastrukturnog povezivanja, posebno oblasti prometa u rješavanju pitanja koja značajno mogu unaprijediti protok roba, ljudi i kapitala i olakšati međusobno djelovanje i rad gospodarstvenika, ali svakako i olakšati život naših građana pogotovo u pograničnim dijelovima - kazao je Zvizdić.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković je kazao da, u bilateralnom smislu, za Hrvatsku važnije države od BiH nema.

- Povezanost naših dviju država, naših naroda je povijesna, je upućena jedna na drugu i u geoprometnom položaju, a i u kontekstu naših odnosa u proteklim godinama kao i zajedničke evropske perspektive - kazao je Plenković.

Dodao je da upravo na tom tragu Hrvatska želi riješiti što je moguće više otvorenih bilateralnih pitanja koja su prisutna proteklih godina, ali isto „tako snažno podupirati BiH kao cjelovitu i funkcionalnu državu na njenom reformskom putu i na putu prema članstvu u  EU“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?