sastanak u Banskim dvorima

Plenković s Várhelyijem razgovarao o BiH: Promjenom Izbornog zakona osigurati ravnopravnost Hrvata

Foto: Vlada RH
1/3
25.04.2022.
u 17:15

Predsjednik Vlade RH naglasio je važnost promjene Izbornog zakona BiH, kako bi se osigurala ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima povjerenika Europske komisije za susjedstvo i proširenje, Olivéra Várhelyija. Razmijenjena su mišljenja i informacije o procesu proširenja Europske unije, priopćeno je iz Vlade RH.
 
Predsjednik Vlade Plenković naglasio je potrebu što bržeg otvaranja pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom.
 
Razgovaralo se o situaciji u Bosni i Hercegovini i reformskim procesima u toj zemlji. Predsjednik Vlade RH naglasio je važnost promjene Izbornog zakona BiH, kako bi se osigurala ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda. Pritom je istaknuo da je izborna reforma ključna za funkcionalnost i stabilnost BiH, kao i njezinu europsku budućnost, u čemu BiH ima najveću potporu Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?