sastao se s Čovićem

Plenković: Pozivam na žuran dogovor o Izbornom zakonu BiH

plenkovic
Stojan Lasić
15.03.2022.
u 08:56

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković razgovarao je jučer s predsjedavajućim Doma naroda BiH Draganom Čovićem 
uoči današnjeg nastavka pregovaračkog procesa u BiH. 

- Pozivam lidere političkih stranaka na žuran dogovor o Izbornom zakonu BiH koji će osigurati ravnopravnost tri konstitutivna naroda i boljitak BiH. Hrvatska je najsnažniji zagovornik napretka BiH na europskom putu, napisao je Plenković na službenom Twiteru. 

 

 

Hrvatski premijer razgovarao je jučer i s državnim tajnikom SAD-a Antony Blinkenom o situaciji u Ukrajini, ali i o Bosni i Hercegovini. 

- Uoči nastavka pregovora o izbornom zakonu BiH, zatražio sam potporu Amerike da se postigne dogovor i osigura ravnopravnost Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda, napisao je Plenković. 

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lokve
10:08 15.03.2022.

što ne pozoveš na razgovor o sprečavanju blokada od strane manjine, gdje je tu demo kracija kada 10% glasača blokira preostali dio putem veta skinuti ludačku košulju. Definisati nacionalna pitanja a za osatlo samo da se oslučuje u parlamentu pa nek se tu bore za svoje ciljeve a u domu za nacionalna pitanja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije