GRUBEŠA – HOROWITZ

Pitanje ratnih zločina još uvijek opterećuje bh. društvo

30.08.2017.
u 16:28

Ministar pravde BiH Josip Grubeša primio je u svom uredu Paula Horowitza, zamjenika veleposlanice SAD-a u BiH, te novu voditeljicu Ureda za vladavinu prava tog veleposlanstva Courtney Kline.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim pitanjima koja se odnose na reformu pravosudnoga sustava u BiH, te o izradi novoga zakona o VSTV-u. Ministar Grubeša najavio je da bi do kraja godine trebao biti održan zajednički sastanak svih ministara pravde u BiH kako bi se vidjelo gdje se stiglo s reformskim procesima.

Na sastanku je bilo riječi i o izradi novoga Zakona o sudovima, a gosti su se posebno zanimali za izgradnju novoga državnog zatvora u Istočnom Sarajevu, te ih je ministar izvijestio gdje se stiglo s radovima.

Temom susreta bila je i izrada Strategije procesuiranja ratnih zločina u BiH. Istaknuto je kako pitanje ratnih zločina u značajnoj mjeri još uvijek opterećuje bh. društvo, te da će radna grupa zadužena za Strategiju nastaviti s radom na tom pitanju, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije