Sezonski

Piletina s maslacem i medvjeđim lukom: Jednom riječju – savršeno!

04.05.2020.
u 08:59

Budite oprezni pri berbi medvjeđeg luka jer ima otrovne dvojnike - mrazovac, čemerika i đurđica izgledaju slično, ali miris ima je različit. Medvjeđi luk najbolje je jesti u svježem obliku jer osušen gubi ljekovita svojstva. Možete ga i zamrzavati, no želite li ga dulje očuvati, najbolje je da ga držite u ulju, a u hladnjaku može stajati desetak dana. 

Piletina s maslacem i medvjeđim lukom

Sastojci:

1 vezica medvjeđeg luka

1 glavica crvenog luka

1 žlica limunova soka

4 žlice peršina

250 g maslaca

sol, papar

Za meso:

4 komada pilećih prsa

4 žlice ulja

sol, papar 

 

Priprema:

Medvjeđi luk i crveni luk sitno nasjeckajte, začinite solju, paprom, limunovim sokom i peršinom, a zatim pomiješajte s omekšalim maslacem. Smjesu stavite na prozirnu foliju, oblikujte valjak (promjera 3 cm), omotajte folijom i stavite otprilike sat vremena u zamrzivač. Meso posolite i popaprite, a potom ga pržite u ulju oko 7 minuta s obje strane. Vruće meso izvadite na tanjure i na svaki odrezak stavite komadić aromatičnog maslaca. Poslužite uz rižu kao prilog.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije