U utorak i srijedu

Petrov dolazi u BiH, posjetit će Sarajevo, Vitez, Mostar

petrov
Patrik Macek/PIXSELL
06.02.2017.
u 07:00

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov u utorak i srijedu boravit će u svom prvom službenom posjetu BiH od kada je preuzeo funkciju predsjednika Sabora RH, piše Večernji list BiH.

Razgovori u Mostaru

Tijekom boravka u BiH Božo Petrov posjetit će Sarajevo, Vitez i Mostar, a s najvišim državnim dužnosnicima BiH razgovarat će o bilateralnim odnosima, gospodarskoj te kulturnoj i znanstvenoj suradnji Hrvatske i BiH, najavljeno je iz hrvatskog Sabora. Kako doznajemo, Božo Petrov će se sutra u Sarajevu sastati s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, održati sastanak s Predsjedništvom BiH, a zatim u Sarajevu razgovarati s kardinalom Vinkom Puljićem. Nakon razgovora s kardinalom Puljićem predviđen je posjet općini Vitez i razgovori s tamošnjim gospodarstvenicima i predstavnicima općine. Petrov će u srijedu boraviti u Mostaru. Posjetit će Sveučilište i razgovarati s rektoricom i izaslanstvom, Sveučilišnu kliničku bolnicu i održati sastanak s upravom bolnice. Sveučilište i bolnicu u Mostaru kroz razne projekte potpomogla je RH. Petrov je u Mostaru i studirao, te po završetku fakulteta jedno vrijeme i radio u SKB Mostar. Vjerojatno će se tijekom razgovora s vodstvom Sveučilišta i bolnice prisjetiti svojih studentskih i prvih radnih dana.

Izaslanstvo Sabora

Predsjednik Sabora RH razgovarat će u Mostaru i s biskupom Ratkom Perićem te gvardijanom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla fra Dankom Perutinom. Uz predsjednika hrvatskog Sabora, službeno saborsko izaslanstvo čine: predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović i voditelj hrvatsko-bosanskohercegovačke međuparlamentarne skupine prijateljstva Zlatko Hasanbegović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?