korisni savjeti

Pet načina kako se isključiti iz posla nakon radnog dana

26.04.2022.
u 19:16

Koliko smo zbog dužih dana produktivniji, toliko nas ipak ovo sunčano i lijepo vrijeme mami sve više van, u prirodu, šetnju, na terase…

Ipak, radno vrijeme je nešto što mnoge u tome sprječava, a pandemija je doprinijela tome da mnogi teško odvajaju privatno i poslovno vrijeme, posebice ako još uvijek rade od kuće. Ipak, svi znate da je ravnoteža između posla i života iznimno važna za vaše mentalno zdravlje, posebice kada je u pitanju izbjegavanje izgaranja koje se svima može dogoditi. Zato, evo malih savjeta kako se i čime isključiti od posla nakon radnog dana, piše ljepotaizdravlje.hr.

Kako se isključiti iz posla nakon radnog dana

Zapišite svoje planove

Prije nego što završite posao za taj dan, posložite si u glavi, a onda i na papiru sve što vas čeka idućeg tjedna. Tako ćete mirnije nastaviti ostatak poslijepodneva i nećete ga provesti uznemireno razmišljajući o tome što vas sve čeka sutra i što morate. Pisanje je uvijek odlična opcija jer njime dobijete osjećaj da sve držite pod kontrolom i da ste organizirani.

Maknite poslovne stvari iz svoje blizine

Kad završavate posao, završite ga kako treba. A to znači – maknite i pospremite sve što koristite za posao te tako stvorite jednu granicu između radnog dana i ostatka dana kojeg ćete provesti sa svojom obitelji, prijateljima ili sami. To će vas i odmaknuti od toga da se sjetite kasno navečer “samo” provjeriti mail koji sigurno može pričekati do jutra.

Šetnja

Iako o tome stalno pišemo, govorimo, a i vi vjerojatno i čitate, doista je tako. Šetnja je nešto što bi svatko morao uvrstiti u svoj cjelodnevni raspored jer osim što je odlično za fizičko zdravlje, odlazak u šetnju pomoći će vam da se resetirate. Ova aktivnost će vam omogućiti da se odvojite od svog posla i napravite jednu mentalnu “čistku”, da prakticirate svjesnost i da se oslobodite stresa.

Topla kupka

Odaberite dan za sebe kada ćete provesti večer u toploj i mirisnoj kupki te se u potpunosti prepustiti sami sebi i uživati. Osim toga, ovisno o tome što vas veseli, provedite poneku večer s prijateljicom na omiljenoj čaši vina i razgovoru koji će vas isključiti s posla, brojnih briga i planiranja. Čar je upravo u tome – da pronađete način koji odgovara samo vama i koji je za vas pravilan kad je u pitanju mentalno isključivanje.

Upišite radionicu

Povratkom na staro normalno, sve je više događanja i radionica, kojih su ljudi uistinu željni! Ovisno o tome što volite, pregledajte po internetu što se nudi u vašem kvartu i jednostavno se odvažite. Od macrame radionica, radionica crtanja, bojenja, penjanja u prirodi – mogućnosti su uistinu velike, a odličan su način da popunite svoja poslijepodneva i odmaknete se od posla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije