Čapljina: Na sjednici usvojene odluke o Proračunu

Pet milijuna eura kredita od EBRD-a za projekt vodoopskrbe

'bih...capljina...09.10.2013...dr smiljan vidic nacelnik opcine capljina foto:zoran grizelj'
Foto: 'zoran grizelj vlm'
28.12.2013.
u 17:42

Čapljina se kreditno zadužuje u cilju investiranja u izgradnju velikog vodovoda

 I dok se neki u Federaciji BiH i na drugim mjestima odmah po ulasku u 2014. godinu kreditno zadužuju kako bi samo pokrpali proračunske rupe, općina Čapljina se kreditno zadužuje u cilju investiranja u izgradnju velikog vodovoda za veći dio čapljinskog područja.

Ovo je ulaganje u veliku investiciju, rekao je na kraju jučerašnje sjednice Općinskoga vijeća Čapljina predsjedatelj tog tijela Ajman Šoše i tako ukazao na važnost usvajanja prijedloga odluke o davanju konačne suglasnosti za zaduženje općine Čapljina za projekte proširenja vodoopskrbnog sustava u općini Čapljina

Radi se o kreditnom zaduženju kod Europske banke za obnovu i razvitak(EBRD) u iznosu od pet milijuna eura, a koja će se iskoristiti za projekte proširenja vodoopskrbnog sustava, i to izgradnju vodoopskrbnog sustava u naseljima Trebižat, Prćavci i Zvirovići te izgradnju druge etape druge faze vodoopskrbnog sustava Dubrave, kao i obnovu i rekonstrukciju središnjeg vodoopskrbnog sustava.

- Ovo je po svim pokazateljima i konačnoj vrijednosti, a to je da svaka kuća ima vodu iz gradskog vodovoda, više nego kapitalna investicija za cijelu našu općinu i zato je zaista čudno što su protiv ovakve odluke glasovali vijećnici HSP-a i HDZ-a 1990., komentirao je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Čapljina usvojen je i rebalans proračuna općine Čapljina za 2013. godinu u iznosu od 859.850 konvertibilnih maraka, a protiv čega su, također, bili vijećnici HDZ-a 1990. i HSP-a.

Svoje protivljenje ovom rebalansu Klub vijećnika HDZ-a 1990. je obrazložio time da je on nerealan i neostvariv. Vijećnici Općinskoga vijeća Čapljine jučer su, također, usvojili i prijedlog odluke o privremenom financiranju javnih potreba iz proračuna općine Čapljina u razdoblju siječanj-ožujak 2014. godine, kao i prijedlog odluke o promjeni statusa nekretnine u općoj upotrebi.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije