PREPIŠITE

Pet ideja da unaprijedite svoj vrt za vrijeme izolacije, bez da potrošite i jednu lipu

06.04.2020.
u 09:02

Imati vrt tijekom mjera izolacije pravi je bonus jer vam omogućuje, ne samo boravak na svježem zraku, već i toliko potrebnu zanimaciju. Donosimo pet ideja kojima možete unaprijediti još više svoj vrt, a pritom ne morate uložiti ni novčić, piše Living.

 

 

1. Krenite s ušminkavanjem

Neće možda donijeti ništa nova vašem vrtu, ali temeljito čišćenje vrta stvorit će privid većeg prostora. Očistite travnjak, orežite grmove živicu, ako imate voćke, treba li tlo pripremiti za sadnju - sad je idealan trenutak. Stavite na papir sve što biste voljeli imati ove sezone u vrtu i pokušajte sve organizirati u smislenu cjelinu. Svakako vodite računa o dobrim i lošim susjedima.

 

2. Razdjelite biljke

Radite s onim što imate - presadite ili izmjestite dio biljaka i stvorite novi kolorit u vrtu. Radite li takvo presađivanje prvi put, budite vrlo oprezni da biljkama ne biste oštetili korijen. Pazite i na dovoljnu količinu vode.
 

3. Napravite kutak za užitak

To može biti klupica od starih dasaka ili paleta, može biti novo mjesto u vrtu za stol i stolce, kutak s ležaljkom. Imate li mogućnosti, postavite viseću ležaljku između dva stabla. Odlična je stvar da ju možete napraviti sami od stare deke i konopca. Imate li vrtnu kućicu, očistite ju i osvježite novim premazom boje.

 

4. Učinite prostor većim

Dakako, to se odnosi na one čiji vrtovi nisu impresivne veličine. U tom stvaranju osjećaja većeg prostora pomoći će vam podjela vrta na zone - povrtnjak, cvjetnjak, mjesto za sjedenje..., a i travnjak koji je uredno ošišan također će odigratu važnu ulogu u stvaranju većeg prostora.
 

5. Pozovite životinje u vrt

Cvrkut ptica, zujanje pčela i šuškanje ježa izmamit će vam osmijeh na lice. Na nekoliko mjesta u vrtu postavite hranilice za ove životinje i uživajte u njihovom društvu.
 


 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?