konvencija Zajednice žena HDZ BiH "Kraljica Katarina Kosača" o

Pendeš: Želimo veću zastupljenost žena na svim razinama vlasti

Foto: Fena
1/4
26.09.2020.
u 14:18

Na konvenciji je, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, izabrano novo Predsjedništvo Zajednice žena HDZ BiH, na čijem čelu je ponovno Marina Pendeš.

Četvrta konvencija Zajednice žena HDZ BiH "Kraljica Katarina Kosača" održana je u subotu u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Po riječima predsjednice Zajednice žena HDZ BiH Marine Pendeš ujedno je obilježeno i dvanaest godina od utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" koja je osnovana 28. rujna.

Na konvenciji je, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, izabrano novo Predsjedništvo Zajednice žena HDZ BiH, na čijem čelu je ponovno Marina Pendeš.

Ona je istaknula kako je broj nazočnih izaslanica na konvenciji sveden na minimum zbog epidemiološkim mjera.

- Uvažavajući epidemiološke mjere i preporuku Kriznog stožera HNŽ-a trebalo je danas ovdje biti više od 120 prisutnih izaslanica, ali mi smo to sveli na minimum. Ipak smo imali reprezentativne predstavnice iz svih općina, odnosno svih županija gdje je HDZ  utemeljio svoje općinske organizacije - rekla je predsjednica Pendeš.

Naglasila je kako je Zajednica žena HDZ BiH "Kraljica Katarina Kosača" najzastupljenija politička organizacija s aspekta žena, ali kako žele još više i bolje.

- Vrijeme koje je pred nama je vrijeme u kojem se istinski trebamo založiti za političko osnaživanje žena i naravno izboriti još veću zastupljenost žena HDZ BiH na svim razinama vlasti. Iako kao politička stranka sigurno možemo kazati kako smo najzastupljenija politička organizacija kada govorimo s aspekta žena, dali se radilo o općinskim vijećima, saborima županija, parlamentu Federacije, odnosno državnom parlamentu, mislim da HDZ prednjači, ali mi nismo time zadovoljni jer želimo više i bolje - zaključila je Pedeš.

Uoči konvencije, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana ispred Kosače, vijenac su položili i svijeće zapalili izaslanstvo Žena HDZ BiH "Kraljica Katarina Kosača", predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović i zamjenica predsjedatelja zastupničkog doma PS BiH Brojana Krišto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije