Ministrica obrane BiH

Pendeš u nastupni posjet primila zapovjednicu Stožera NATO- a u Sarajevu

02.08.2018.
u 18:20

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je danas u nastupni posjet novoimenovanu zapovjednicu Stožera NATO-a u Sarajevu, brigadnog generala Marty J. Bissell s kojom je razgovarala o aktivnostima Ministarstva i Oružanih snaga (OS) BiH, kao i o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji sa Stožerom NATO-a u Sarajevu.

Pendeš je zaželjela dobrodošlicu brigadnom generalu Bissell, te čestitala na postavljenju na ovu dužnost.

- Smatram da je suradnja sa Stožerom NATO-a u Sarajevu veoma važna budući da smo od samog osnutka napravili značajan iskorak u MO i OSBiH, a naša suradnja je na najvišoj razini - istaknula je Pendeš.

Ona je informirala Bissell o najvažnijim aktivnostima i ciljevima MO i OSBiH, među kojima su aktivacija Akcijskog plana za članstvo u NATO  (MAP) i važnosti koju aktivacija nosi sa sobom za državu BiH, doprinos pripadnika MO i OSBiH u mirovnim misijama, rješavanje viškova naoružanja i minskoeksplozivnih sredstava, što doprinosi sigurnosti i stabilnosti ne samo u BiH i drugim zajedničkim projektima koje MO i OSBiH imaju sa Stožerom NATO u Sarajevu.

Bissell je izrazila zadovoljstvo budućom suradnjom, istaknuvši da podupire ciljeve MO i OSBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije