Ministrica obrane BiH

Pendeš primila novoimenovanu veleposlanicu Norveške

pendeš
26.10.2016.
u 16:59

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je u nastupnu posjetu veleposlanicu Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten, izrazila joj dobrodošlicu i očekivanje kako će suradnja biti istog intenziteta kao s prethodnicom Anne Vilbeke Lilloe, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Ministrica je zahvalila veleposlanici za pomoć vlade Norveške tijekom proteklih 12 godina od osnivanja Ministarstva obrane na državnom nivou.

Na sastanku su istaknuti brojni važni projekti podržani od prijateljske zemlje, među njima podrška osnivanju i funkcioniranju Centra za obuku za mirovne operacije (PSOTC) te projektima rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja u ratnim sukobima, izgradnji integriteta, programu “Preventiva”, ali i procesu vojnog deminiranja i podrške obavještajno-sigurnosnom sektoru.

Veleposlanica je informirana o procesu uknjižbe perspektivne vojne imovine, što je uslov za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP) i o aktivnostima na izradi dokumenta “Pregled obrane” čiji sastavni dio treba da bude i plan modernizacije Oružanih snaga BiH.

Ministrica Pendeš izrazila je nadu kako će Kraljevina Norveška, članica NATO-a, podržavati i dalje bh. reformski i euroatlantski put.

Veleposlanica Rusten je zahvalila ministrici Pendeš te istaknula da Bosna i Hercegovina treba da bude ponosna na reformu obrambenog sistema.

Obećala je kako će u okviru njenih kompetencija podržati sve važne projekte koji se realiziraju u obrambenim institucijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije