sastanak

Pendeš - Minasi: Intenzivirati suradnju BiH i Italije u oblasti obrane

17.07.2018.
u 17:33

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima  primila je danas veleposlanika Republike Italije u BiH Nicolu Minasija, kojeg je upoznala o aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, s posebnim osvrtom na nastojanja institucija obrane da što skorije dođe do aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO - MAP.

Pendeš je Minasija informirala o aktivnostima vezanim za ispunjavanje postavljenih uvjeta za aktiviranje MAP-a, te istakla da je Ministarstvo obrane BiH učinilo značajne iskorake na njihovoj realizaciji, a posebno u procesu knjiženja perspektivnih vojnih lokacija na državu Bosnu i Hercegovinu.

Sugovornici su konstatovali da je potrebno nastaviti i intenzivirati buduću bilateralnu suaradnju u oblasti obrane u okviru koje je moguće realizirati i određene zajedničke projekte Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga R Italije, što se posebno odnosi na sudjelovanje  u mirovnim misijama u kojima R Italija ima aktivno sudjelovanje.

Pendeš se,  uime MO i OSBiH, zahvalila na pomoći koju Republika Italija pruža Oružanim snagama BiH, te izrazila nadu da će ta suradnja, pomoć i podrška biti nastavljeni.

Minasi je podržao dosadašnje aktivnosti MO i OSBiH, obećao nastavak podrške i pomoći Vlade R Italije Bosni i Hercegovini i iskazao poseban interes za nastavak suradnje s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije