DOBRO JE ZNATI

Pazite na svoju odjeću za vježbanje: Izbjegnite ovih sedam najčešćih grešaka!

vježbanje
shutterstock
10.02.2024.
u 08:19

Kod odjeće za vježbanje najviše morate paziti kako ju perete i sušite

Ponekad se teško možemo snaći među svim znakovima koji se nalaze na odjeći, a i pojavile su se potpuno nove tkanine koje prije nekoliko godina nisu ni postojale, piše Real Simple

Većina odjeće za vježbanje napravljena je od sintetike i relativno novih materijala s kojima se trebaju slijediti neka nova pravila tijekom pranja i sušenja.

Koristite sušilicu: Strojevi za sušenje rublja napravljeni su puno ranije kada odjeća nije bila napravljena od toliko umjetnih materijala. Stoga bi bilo dobro izbjegavati sušilice ili budite posebno pažljivi.

Perete odjeću s deterdžentom u prahu: Tradicionalni deterdženti mogu "zatvoriti" sintetička vlakna, umjesto da ih očiste samo prikrivaju mirise od treninga. Potražite deterdžent posebno napravljen za sintetička vlakna.

Stavljate previše deterdženta: Višak deterdženta za rublje može ostaviti tragove na tkaninama, uzrokovati nakupljanje sapuna u perilici, dovesti do stvaranja plijesni i čak oštetiti stroj. Držite se preporučene količine deterdženta za određenu količinu odjeće, pa čak i ako je jako prljavo. 

Prekomjerno punite sušilicu: Dodavanje previše odjeće u sušilicu može produžiti vrijeme sušenja, a povećanje temperature može oštetiti odjeću, neka toplina za sušenje bude na niskoj ili srednjoj razini. Puno je bolje podijeliti odjeću i osušiti ga na dva dijela.

Ne čistite perilicu rublja: Ostaci pranja se mogu nakupiti u perilici rublja što stvara neugodne mirise. Redovito čistite perilicu kako biste spriječili neugodan miris. 

Koristite omekšivač za sintetičke materijale: Tradicionalni omekšivači tkanine mogu ostaviti sloj na odjeći, osobito sintetičkoj. Ostaci omekšivača tkanine mogu dovesti do dugotrajnog smrada, preskočite omekšivač kako biste riješili problem.

Dodajete različite mirise: Dodavanje različitih mirisa protiv neugodnog mirisa prljave odjeće neće pomoći, samo će ga prikriti. Zato ih preskočite i jednostavno operite odjeću.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije