sarajevo

Parlamentarnoj skupštini uručen ovogodišnji Izvještaj o BiH

kolegij
09.11.2016.
u 21:01

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark danas je Parlamentarnoj skupštini BiH predao ovogodišnji Izvještaj o BiH.

Prilikom susreta sa članovima Kolegija Zastupničkog doma, predsjedateljem Mladenom Bosićem, njegovim zamjenikom Šefikom Džaferovićem, zamjenicom Borjanom Krišto kao i s predsjedateljicom Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Ljiljanom Zovko, veleposlanik Wigemark ukazao je na pozitivne strane, ali i na segmente Izvještaja u kojima se konstatira stagniranje. Istovremeno, čestitao je Parlamentarnoj skupštini BiH na pojačanoj aktivnosti i pozitivnoj ulozi koju je imala u reformskim procesima.

Zahvaljujući na podršci radu Parlamentarne skupštine BiH, Mladen Bosić istaknuo je da je ovaj državni organ stabilizirajući faktor koji uprkos političkim problemima nastoji ispunjavati svoju ulogu i trudi se da usvaja europske standarde ne radi priključenja EU nego zbog dobrobiti građana BiH.

Po riječima Šefika Džaferovića, činjenica je da je u proteklom razdoblju otklonjen zastoj na europskom putu i da je Parlamentarna skupština u tom procesu imala vrlo pozitivnu ulogu. On je, međutim, dodao da nije dobro što još nije usvojen poslovnik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje koji predstavlja zajednički forum za razmjenu stavova zastupnika Europskog parlamenta i Parlamentarne skupštine BiH.

Ukazujući na činjenicu da je dio Izvještaja posvećen problemima u funkcioniranju medijskog Javnog servisa, Borjana Krišto istaknula je da se u BiH ne može govoriti ni o slobodnom javnom servisu niti o njegovom objektivnom radu zbog čega su mediji nerijetko generator problema umjesto potpora pozitivnim procesima.

Ona je naglasila nužnost sistemskih rješenja da bi javni mediji bili u funkciji svih naroda i građana i predstavljali istinsku potporu pozitivnim procesima, a na značaj kvalitetne regulacije rada medija ukazala je i Ljiljana Zovko, priopćeno je iz PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije