Drastična promjena vremena

Pacijenti se najviše žale na grlobolju, malaksalost, kašalj...

zdr-prehlada-txt.jpg
Foto: import
23.10.2014.
u 09:20

Liječnici savjetuju građanima da ojačaju imunitet unošenjem vitamina C

Bol u grlu, malaksalost, kihanje, ali i tegobe s trbuhom razlozi su zbog kojih je u posljednjih tjedan dana velik broj građana diljem BiH potražio liječničku pomoć. Jedan od glavnih uzroka zdravstvenih tegoba je promjenjivo vrijeme i velike oscilacije temperatura. Posebne probleme imaju kronični bolesnici i meteoropati koji osjećaju bolove, imaju otežano disanje ili pate od nesanice. U ambulantama obiteljske medicine Doma zdravlja Banja Luka ovih dana zabilježen je povećan broj pacijenata s virusom prehlade. “Pacijenti se žale na glavobolju, malaksalost, bolove u grlu, bolove u mišićima, kihanje i kašalj”, rekli su Nezavisnim novinama u ovoj ustanovi. Ništa bolja situacija nije ni u Domu zdravlja Čelinac gdje imaju enorman rast broja pacijenta s trbušnim oboljenjima. “Ne znam radi li se o virusu, ali zna se razboljeti cijela obitelj. U tri dana dođe cijela obitelj s trbušnim tegobama, dosta pacijenata imamo na infuzijama”, ističu oni, dodajući da im se dnevno obrati do deset pacijenata. U čekaonici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije najviše je građana koji se žale na glavobolju, vrtoglavicu i povećan krvni tlak.

S obzirom na to da nam slijedi pad temperatura i do 15 Celzijevih stupnjeva, liječnici savjetuju građanima da ojačaju imunitet unošenjem svježeg voća i povrća bogatih vitaminom C. Preporučuju uzimanje meda kao jednog od najzdravijih lijekova za sve vrste bolesti. “Građanima se savjetuje da ne uzimaju na svoju ruku antibiotike, već u organizam unose dosta toplih napitaka s limunom”, savjeti su liječnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije