veleposlanik austrije

Paamer posjetio Violetu: Stvoriti pozitivnu sliku o BiH, o proizvodima koji se u njoj proizvode

violeta
29.03.2017.
u 18:43

Violetu je danas posjetio i austrijski veleposlanik Njegova Ekselencija Martin Paamer. Paamer je uz Petra Ćorluku, predsjednika Uprave Violete obišao novu tvornicu, upoznao se s načinom proizvodnje i testiranja dječjih pelena, tekućih deterdženata i omekšivača. Tom se prilikom i sam uvjerio u vrhunski standard njihovog poslovanja i proizvodnje, a jedna od tema razgovora bila je i suradnja austrijskog Spara s Violetom, priopćeno je iz Violete. 

Austrijski Spar i Violeta potpisali ugovor kojim će na policama Spara početkom travnja biti plasirani Violetini proizvodi, čime je Violeta postala prvi brand s ovih područja u neprehrambenoj kategoriji na austrijskom tržištu.

Nakon svega Paamer je istaknuo kako je izuzetno pozitivno iznenađen svime što je vidio u tvornici, smatra da je to veliki doprinos bh. društvu, te kako je sad najbitnije stvoriti pozitivnu sliku o Bosni i Hercegovini općenito, o proizvodima koji se u njoj proizvode te je nadodao da će to biti prioritetna zadaća njegovog mandata.

Violeta je na tržištu Europske Unije prisutna već duži niz godina, u Hrvatskoj imaju i proizvodnju, dok je u Sloveniji distribucija, međutim na Sloveniju i suradnju sa Intersparom koji je prepoznao njihovu kvalitetu su izuzetno ponosni, jer im je to otvorilo vrata za suradnju s austrijskim Sparom.

Kako je istaknuo Ćorluka, to je velik izazov ali i obveza jer je konkurencija velika, potrošači su zahtjevniji, ali smatra kako su sve kriterije zadovoljili kako na bh. tržištu gdje imaju najveće udjele tako i na Europskom tržištu gdje se još probijaju. Za početak će to biti 10-15 kamiona koji će ići kao test za opipavanje pulsa austrijskih potrošača i o tome će ovisiti daljnja suradnja. Međutim nadaju se dobrim rezultatima. U planu je i intenzivno širenje na ostale zemlje regije.

Osvrnuo se i na novi zakon o porezu na dohodak, istaknuo kako svaka promjena djeluje loše, međutim, prihodi u proračun se moraju ostvarivati, ali je spomenuo kako je velika obveza na bh. političarima da stvaraju bolji ambijent u državi, kako bi mogli privući strane investicije, stvoriti zemlju u kojoj će mladi ljudi htjeti ostati, pružiti im priliku za zaposlenjem i slično, ističe se u priopćenju iz Violete. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije