Naslovnica Vijesti

Ovoliko se puta trebate seksati ako želite napraviti dijete

Istraživanje je pokazalo kako su parovi u prosjeku nakon šest mjeseci začeli dijete
20. lipnja 2017. u 13:10 0 komentara 1603 prikaza
Foto: Thinkstock

Iako je potreban sam jedan spolni odnos kako bi se začelo dijete, mnogi znaju da to u praksi zapravo i nije tako jednostavno. 

Istraživanje provedeno na 1194 roditelja otkrilo je kako je parovima u prosjeku bilo potrebno 78 odnosa prije nego što su začeli dijete. Tih 78 odnosa imali su u 158 dana, odnosno u roku od šest mjeseci. Otkriveno je kako se parovi moraju 13 puta u mjesec dana seksati ako žele dobiti dijete. 

– Iako slovi kao nesretan broj, u ovom slučaju broj 13 je sretan broj – rekla je Siobhan Freegard, osnivačica portala Channel Mum, otkrivši kako većina parova poveća broj spolni odnosa kada želi začeti dijete. Trećina žena i polovica muškaraca priznala je kako to obožavaju jer im je to isprika za seks. 

– Začeće djeteta može biti zabavno, ali to je također težak i stresan posao i ne posreći se svakom paru – rekla je Freegard. 

Istraživanje je također otkrilo kako je omiljena poza za 'pravljenje' djeteta misionarska te ju je koristilo tri četvrtine ispitanih parova. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.