savjeti

Ovo su najčešće greške kod korištenja kondoma zbog kojih oni ne vrijede

29.05.2018.
u 07:24

Od stavljanja kondoma prerano ili prekasno do stavljanja kondoma na krivu stranu

Neke se greške događaju vrlo često, a mnogi nisu ni svjesni da tako funkcija kondoma nije onakva kakvom biste je poželjeli...

Stavljanje dva kondoma odjednom
Parovi koji žele biti ekstra oprezni mogu misliti kako su dva kondoma bolja od jednog. Nije! Previše će zategnuti penis pa se gubi osjet , što će dovesti do odgođene ejakulacije, piše Ordinacija.hr

Naopako stavljanje
Ako vidite da se teško odmotava, vjerojatno ga stavljate na krivu stranu. Ako sadrži spermicidno sredstvo, tada i dalje pruža zaštitu, no kod onih bez njega - rizik pucanja i prolaska sperme kroz njega drastično raste.

Stavljanje kondoma prerano
Nemojte stavljati kondom na penis koji nije u potpunoj erekciji, jer neće na njega dobro "sjesti" što povećava rizik od pomicanja i isklizavanja tijekom seksa.

Stavljanje kondoma prekasno
Brojni stavljaju kondom tek nakon predigre. No činjenica je kako sjemena tekućina koja se pojavljuje na glaviću penisa tijekom seksualnog uzbuđenja može uzrokovati trudnoću dođe li u kontakt s vaginom. 

Ostavljanje kondoma na sebi predugo
Nakon seksa, brojni parovi vole uzeti trenutak i ne micati se. No, prije toga bi svakako trebalo skinuti kondom, jer se ejakulat lako stvrdne, što može iritirati kožu, a i manji dio sperme može ući u penis. To povećava rizik od trudnoće tijekom sljedeće predigre i doticaja s predejakulatom.

Pazite na rok trajanja! 
Velika je vjerojatnost da su se gumica ili lateks isušio, pa mogu nastati pukotine i rupe.

Kriva veličina
Muškarci često imaju problema s procjenom svoje veličine, odnosno najčešće se precjenjuju. Pogrešna veličina znatno smanjuje zaštitu.

Ponovno korištenje
Osim što je nehigijenski, znatno povećava rizik od trudnoće od preostale sperme, kao i rizik od pucanja.

Nakon seksa, rukom treba provjeriti curi li iz kondoma nešto te se u skladu s time dodatno zaštititi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije