dobre kalorije

Ovo jedite navečer: U snu ćete mršaviti i sagorijevati masti...

Dreamstime
26.09.2017.
u 09:13

Jedete li navečer grickalice ili zbog posla kasno ručate pa ste pred spavanje ponovno gladni, dobro obratite pozornost na to što ćete izabrati jer uz jednu hranu možete mršavjeti, a uz drugu debljati se

Večernji obroci koji debljaju posebno se odnose na hranu s puno prerađenih ugljikohidrata i škroba poput kruha, riže, krumpira i pekarskih proizvoda s malo vlakana i puno šećera. Ovaj tip hrane ublažit će glad na neko vrijeme, ali kalorije koje je čovjek unio u tijelo neće se potrošiti, nego će ih za vrijeme spavanja tijelo "pospremiti" kao masnoću u tijelu. 

Ipak, stručnjaci savjetuju da se ne odlazi u krevet gladan. Kad vas u kasnim noćnim satima ulovi glad, bolje je posegnuti za hranom s visokim udjelom proteina i malom količinom ugljikohidrata, piše 24sata.hr. 

Zato je idealna opcija par štapića (ili kuglica, ovisi o pakiranju) mozzarelle. Mozzarella ima manje od 100 kalorija po kuglici ili štapiću, ali te male moćne grickalice pružaju nevjerojatnih šest grama proteina sa samo jednim gramom ugljikohidrata, kao i dodatnim hranjivim tvarima poput kalcija i vitamina D. Plus, nećete morati brinuti o prejedanju, budući da su u pitanju mala pakiranja, piše Reader's Digest. 

Oni koji ne toleriraju laktozu, ili ne vole mliječne proizvode, mogu se poslužiti s malo orašastih plodova i uzeti šaku badema ili oraha. Istina je da su orašasti plodovi jako kalorični i imaju visok udio masnoća, ali oni će ublažiti glad i dati tijelu prijeko potrebne proteine, vitamin E, selen, magnezij i druge hranjive tvari. Samo pripazite na količinu, već šaka oraha će biti dovoljna tijelu da utaži glad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?