Videoporuka Samanthe Power

Ovo je teško vrijeme za narod BiH, imate trajnu podršku SAD

20.01.2022.
u 16:43

Administratorica USAID-a i bivša veleposlanica SAD-a pri UN-u Samantha Power na Twitteru je objavila videoporuku upućenu građanima Bosne i Hercegovine.

- Za mene je jako dirljivo biti opet ovdje, u Bosni i Hercegovini, zemlji u kojoj sam živjela i radila kao ratna dopisnica 1990-tih godina - kazala je na početku poruke Power.

Istaknula je da je danas tu kao administratorica USAID-a te da je jako ponosna na programe koje su podržavali tijekom 26 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

 

- Ponosna sam na ulaganja u ekonomske prilike, u mlade ljude, u neovisne medije, kao i u antikorupcijski rad. Imat ću priliku da se tijekom narednih nekoliko dana sretnem sa istinskim liderima u ovoj zemlji, ljudima koji odbijaju odustati od slobode, jedinstva i prosperiteta. Zaista sam uzbuđena što ću sjesti s njima i čuti njihovo mišljenje što još možemo učiniti kako bismo podržali stvaranje demokratske odgovornosti u Bosni i Hercegovini. Ovo je teško vrijeme za narod ove zemlje, veoma izazovan razvoj političkih dešavanja, ali i odlična prilika za mene da prenesem trajnu podršku SAD i američkog naroda ovom nevjerojatno važnom partnerstvu između naše dvije zemlje - zaključila je Power.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?