Spriječite višak kilograma

Ove tri navike uništavaju vašu liniju

kava
04.01.2016.
u 10:40

Američki stručnjaci su nakon istraživanja o navikama vezanim za ishranu i konzumiranje pića ustanovili da se uz jednu šolju kave, u prosjeku unese i do 108 kalorija viška

Ispijanje prve jutarnje kave pravo je zadovoljstvo, ali i prilika da gricnemo nešto slatko i u dobrom raspoloženju započnemo dan.

Kolačić po kolačić, gotovo neprimjetno, počnu se gomilati suvišne kalorije i naslage oko struka.

Naime, američki stručnjaci su nakon istraživanja o navikama vezanim za ishranu i konzumiranje pića, na uzorku od 22.000 ispitanika, ustanovili da se uz jednu šolju kave, u prosjeku unese i do 108 kalorija viška!

Na vitku liniju poguban utjecaj ima i alkohol, jer poslije čašice žestokog pića organizam ima potrebu za još 384 dodatne kalorije, dok je kod sokova povišen unos hrane sveden na oko 226 kalorija na dan.

Ni ispijanje čaja nije uvijek bezazleno jer uz ovaj napitak unesemo i 64 dodatne kalorije.

No, za naslage oko struka nije krivo samo piće, već navika da uz omiljene napitke jedemo neke namirnice koje pojačavaju užitak.

Tako, uz čaj najčešće konzumiramo čajne keksiće, a uz kavu čokoladicu, kolačić ili komad torte.

Stoga, ukoliko želite sačuvati vitku liniju, uživajte i dalje u omiljenom napitku, ali budite umjereni. A slatkiše radije preskočite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?