Naslovnica Vijesti

Ova superhrana trenutno je pravi hit, evo za što se sve koristi!

Očekuje se i da bi ulje moringe moglo pronaći i put u industriju ljepote.
07. prosinca 2017. u 08:45 0 komentara 234 prikaza

Iako su u raznim kulturama zdravstvena svojstva drva moringa poznate već stotinama godina, ono je tek nedavno pronašlo put u svijet wellnessa.

Prema trendovima na Googleu, zanimanje za moringu konstantno raste tijekom posljednjih pet godina. Ovo brzorastuće stablo otporno je na sušu, a može se način na sub himalajskim područjima Indije, Pakistana, Bangladeša i Afganistana. 

Kako portal WebMD navodi, drvo moringa ima nekoliko ljekovitih svojstva te je sposobno liječiti više vrsta bolesti. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Phytotherapy Research, dijelovi moringe koriste se za liječenje različitih bolesti, uključujući oticanje, poremećaje želuca, neurodegenerativne bolesti, dijabetesa, astme, artritisa, epilepsije, poremećaja štitnjače, anemije te bakterijskih, gljivičnih, virusnih i parazitskih infekcija.

Ovo 'čarobno drvo' također je povezano i s pozitivnim učincima na funkciju jetre, kožu, kosu, zdravlje kostiju, imunitet, kardiovaskularno zdravlje, funkciju bubrega, zdravlje oka i prevenciju raka.

Moringa je u svijetu wellnessa postala popularna jer listovi 'sadrže više vitamina A od mrkve, više kalcija nego mlijeko, više željeza nego špinat, više vitamina C nego naranča i više kalija od banane', piše Independent.

Moringa također ima i zapravo iznenađujuće ugodan okus zbog čega je prehrambena industrija ovo drvo brzo uključila u svoje proizvode.

Očekuje se i da bi ulje moringe moglo pronaći i put u industriju ljepote.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.