Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Otvorene prijave kandidata za komesara policije MUP-a HNŽ-a i njegova zamjenika

Za desetak dana slijedi intervju s kandidatima, a potom utvrđivanje rang-liste koja će zatim biti dostavljena Vladi HNŽ-a na imenovanje.
23. rujna 2022. u 13:39 0 komentara 132 prikaza
MUP HNŽ
Foto: Fena

Na javni natječaj za izbor komesara i zamjenika komesara policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije prijavila su se tri kandidata.

Predsjednik Neovisnog povjerenstvo za odabir i reviziju Sinan Crnomerović izjavio je novinarima da su sve tri prijave pristigle blagovremeno i da je dokumentacija koja se tražila natječajem potpuna.

Sva tri kandidata prijavila su se na poziciju komesara, a dvojica i na poziciju zamjenika komesara policije.

- Svi kandidati su jako kvalitetni i rade dugi niz godina u službi u policijskim organima i različitih su nacija - kazao je Crnomerović nakon sjednice Povjerenstva na kojoj su otvorene prijave kandidata pristigle na natječaj.

Po njegovim riječima, za desetak dana slijedi intervju s kandidatima, a potom utvrđivanje rang-liste koja će zatim biti dostavljena Vladi HNŽ-a na imenovanje.

Pozicija komesara policije u MUP Hercegovačko-neretvanska županija već je godinama upražnjena zbog nepostojanje političkog dogovora oko njegovog imenovanja.

Vladajuće SDA i HDZ BiH stoga su postigle dogovor o uvođenju pozicije zamjenika komesara policije nakon čega je otkočen proces imenovanja čelnih ljudi u županijskom MUP-u.

Načelnik PU Mostar Dragan Jelonjić kazao je kako će imenovanje komesara omogućiti rješavanje brojnih problema u MUP-u HNŽ-a, prvenstvo gorući problem nedostatka policijskih djelatnika.

- Kada prođu imenovanja komesara i njegova zamjenika, oni će pokrenuti proceduru i imenovanja policijskoga odbora što će omogućiti da se unaprijedi radno-pravni status policijskih službenika, odnosno da se policijski službenici koji su stekli uvjete umirove. Uz ostalo, uslijedit će i promocija službenika i činovanje kako bi se oslobodila pozicija za prijam novih službenika - pojasnio je Jelonjić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.