sarajevo

Otvorene nove prostorije Veleposlanstva Republike Slovenije

Sarajevo
Foto: FENA
10.10.2016.
u 21:30

Ministri vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Slovenije, Igor Crnadak i Karl Erjavec, otvorili su nove prostorije slovenskog veleposlanstva u BiH, u Maglajskoj ulici u Sarajevu.

U prisustvo brojnih zvanica, predstavnika vlasti, međunarodnih organizacija i drugih veleposlanstava istaknuto je da je ovo pokazatelj da dvije države žele dugoročnu suradnju. Pored brojnih gostiju otvaranju su prisustvovali član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, državni ministar sigurnosti Dragan Mektić, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark te visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Crnadak je izrazio zadovoljstvo što slovenska delegacija boravi u BiH i što je glavni povod otvaranjenovih prostorija Veleposlanstva Republike Slovenije u BiH.

- Danas smo imali sastanak na kojem smo konstatovali da imamo dobre odnose, da nema nikakvih problema, da je došao kraj za  jedino otvoreno pitanje, pitanje štediša u bivšoj Ljubljanskoj banci, i da nam svi pokazetelji, prije svega ekonomski, idu uzlaznom putanjom - naveo je Crnadak.

Izrazio je nadu da će na isti način biti riješen smještaj bh. veleposlanstva u Sloveniji.

- To će biti još jedna potvrda da želimo dugoročne odnose koje ćemo svake godine unapređivati - dodao je Crnadak.

Ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Republike Slovenije Erjavec je kazao da dvije države ponovo pokazuju suradnju i želju za jačanje i do sada jakih veza.

Istakao je da je do sada suradnja ostvarena u više sektora.

U povodu otvaranja novih prostorija otvorena je i izložba o sporazumu o pitanjima nasljedstva bivše SFRJ koji je potpisan u Beču 2001. godine. Izložba nazvana ''Priče iz ostavštine'' nastala je u suorganizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i Arhiva te države.

Izložba će u Veleposlanstvu Slovenije biti postavljena do 20. listopada nakon čega će biti preseljenja u Muzej Sarajeva, a planirano je da gostuje i u Skoplju, na Cetinju i u Beogradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije