EYP Ball

Otvorena akademija Europskog parlamenta mladih u BiH

Europski parlament mladih
Foto: FENA
1/3
21.10.2016.
u 21:56

Akademija Europskog parlamenta mladih (EPM) u BiH otvorena je večeras u Sarajevu. Ona se u glavnom gradu BiH održava tri dana, a okupit će više od 70 sudionika između 16 i 23 godine starosti iz svih dijelova BiH.

- Organizator Akademije je Europski paralament mladih u BiH, nevladine organizacije koja je i najveća platforma za političku raspravu i rasprave mladih. Projekt je namijenjen za više od 70 naših članova koji dolaze iz cijele BiH. Večerašnji događaj je tzv. EYP Ball, kojim se otvara Akademija, a naredna dva dana će biti radna. Mi ovim obilježavamo tri godine postojanja u BiH - istaknula je Adna Rokša potpredsjednica Europskog parlamenta mladih u BiH.

U okviru ovog projekta mladi ljudi će imati priliku naučiti što je formalnim obrazovanjem nedostižno, biti u društvu nekolicine internacionalnih trenera tijekom radionica, razmjenjivati kontakte s predstavnicima organizacija, institucija i ustanova koje su do sada podržavale rad EPM. 

Tijekom implementacije Akademije prisutni će biti predstavnici Europske unije u Bosni i Hercegovini, Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP), OSCE-a, Konrad Adenauer Stiftung fondacije, Švicarskog veleposlanstva u BiH, Britanskog veleposlanstva u BiH...

Europski parlament mladih je prisutan u 39 europskih zemalja s više tisuća mladih volontera uključenih u njegove aktivnosti. U Bosni i Hercegovini EPM postoji od 2013. godine, a broji 100 članova u pet bh. gradova - Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici i Banjoj Luci.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?