U Livnu

Otvoren novi autobusni kolodvor

19.11.2015.
u 06:45

Kolodvor je u vlasništvu obitelji Kovačević iz Tomislavgrada Kolodvor je vrijedan oko dva milijuna KM, a izgrađen je po europskim standardima, ima 12 perona, te čitav niz popratnih sadržaja

U Livnu je svečano otvoren novi autobusni kolodvor vrijedan oko dva milijuna konvertibilnih maraka.

Kolodvor je izgrađen po europskim standardima, ima 12 perona te čitav niz popratnih sadržaja koji ga razlikuju od mnogih drugih u Bosni i Hercegovini.

Objekti su smješteni na 5000 četvornih metara uređenog asfaltiranog prostora na kojima se, uz kolodvor, nalazi i poslovno stambeni objekt u kojem se uz ugostiteljske i druge poslovne prostore, nalazi i 16 stambenih jedinica. Vlasnik kolodvora je tvrtka Ćićko commerce iz Tomislavgrada, a direktor Ivan Kovačević u razgovoru s novinarima je priznao kako ne očekuje da će se ta investicija isplatiti u kratkom roku te dodao da možda neće ni za 20 godina, no da zato imaju popratne sadržaje koji će raditi, te stanove na prodaju, tako da bi se u tom dijelu investicija trebala isplatiti.

Vlasnik iz Tomislavgrada

Novi autobusni kolodvor u Livnu niknuo je na istom mjestu gdje je postojao stari autobusni kolodvor koji je bio u vlasništvu u privatizaciji uništene tvrtke Livno-bus.

Novi autobusni kolodvor u Livnu je podignut i zahvaljujući svojevrsnom inatu Tomislava Kovačevića tvrtka Ćićko commerce iz Tomislavgrada, koji se još kao gastarbajter bavio cestovnim prijevozom putnika, te mu se događalo da mu nisu dali ući na kolodvor dok je vozio za Touringa, iako je vozio njihove putnike, te dodao da se, eto, vrijeme obrnulo, promijenilo, i da je njegova obitelj sada vlasnik autobusnoga kolodvora u Livnu, a kako će on biti bolje volje i raspoloženja od svojih prethodnika.

Primjer investitorima

Nazočnima se prigodnim riječima obratio i premijer Hercegbosanske županije Draško Dalić koji je simboličnim presijecanjem vrpce i otvorio novi kolodvor u Livnu.

Zahvalivši obitelji Kovačević iz Tomislavgrada što su jednu ovakvu investiciju realizirali u svojoj susjednoj hercegbosanskoj općini Livno, između ostaloga je kazao:

- Ova investicija, ulaganje u novi autobusni kolodvor u Livnu, zaslužuje posebnu zahvalu s obzirom na vrijeme u kojemu se projekt realizira, a to istodobno može biti svijetli primjer i putokaz ostalim potencijalnim investitorima za ulaganja u Hercegbosansku županiju, kazao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić te pozvao sve potencijalne investitore da se vrate i svoj kapital ulože na prostoru županije, a Vlada Hercegbosanske županije će, prema njegovim riječima, dati potporu svima koji žele ulagati i pomoći u skladu sa svojim mogućnostima u proračunu i dobivanju potrebne dokumentacije. Svi govornici prigodom otvaranja novoga autobusnog kolodvora u Livnu izrazili su nadu da će se na ovom kolodvoru ubuduće manje kupovati voznih karata u jednom smjeru, te da će to biti mjesto na koje će dolaziti oni koji se vraćaju u rodni kraj sa željom da u njemu i ostanu.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?