NEUM:

Otvoren Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2016

NEUM:
04.11.2016.
u 09:06

Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2016 otvoren je večeras u Grand hotelu Neum u Neumu. Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, te pod visokim supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, a uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, otvorio ju je ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Otvaranju je prisustvovao premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, zajedno s članovima Vlade te županije, predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Marko Šantić, načelnik Općine Neum Živko Matuško, te brojni vinogradari iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te drugih zemalja regiona.

Sabatina, koja se prvi put održava u BiH, godišnje okuplja vinogradare, vinare, stručnjake, someliere, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, ugostitelje, trgovce, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz bh. vinskih regija i inozemstva.

U sklopu manifestacije bit će održan Sabor vinogradara i vinara na kojem će biti analizirana berba grožđa 2016. te razmatrano aktualno stanje vinogradarstva i vinarstva.

Cilj je Sabatine edukacija i povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom, te s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo.

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te berzi i izložbi vina svoje proizvode predstavlja oko 300 izlagača iz BiH, Hrvatske i drugih zemalja.

Kao plod dugogodišnje poslovne suradnje, kontakata i iskazane želje inozemnih vinogradara i vinara, Sabatina se prvi put održava na teritoriju dviju država – Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Također, osim međunarodne konferencije i radionica o vinogradsko-vinarskoj struci, bit će promovirano i nekoliko knjiga među kojima i “Marketing vina” te “Atlas vinogradarstva i vinarstva Bosne i Hercegovine”.

Organizatori manifestacije su Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova iz Hrvatske, a suorganizatori Federalni agromediteranski zavod Mostar i Grand hotel Neum iz Bosne i Hercegovine.

Nakon ceremonije otvaranja uručena su priznanja zaslužnima za organizaciju manifestacije, vinogradarima za postignute rezultate te drugima koji su podržali organizaciju Sabatine 2016.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije