žepče

Otvoren Centar za odrasle i djecu s posebnim potrebama

17.10.2016.
u 10:00

Općinski načelnik Mato Zovko, veleposlanica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann i predsjednik Vlade Zeničko-dobojske županije Miralem Galijašević zajedno su otvorili Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Žepču. Izgradnja Centra financirana je udruženim sredstvima Vlade Zeničko-dobojske županije, vlade SR Njemačke preko organizacije “Terra Tech Förderprojekte e.V.” iz Marburga i udruge “Humanost - societas humanitatis”, organizacije BILD hilft e.V. SR Njemačka, te uz potporu privatnih donacija iz SR Njemačke i ustanove Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama Maglaj.

Općina Žepče osigurala je zemljište za izgradnju Centra i preuzela na sebe sve troškove izdavanja dozvola i suglasnosti za gradnju, stručnog nadzora, tehničkog prijema objekta i priključka objekta na komunalnu infrastrukturu. “Prije godinu dana, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, položen je kamen temeljac za izgradnju zgrade Centra i od tada do danas intenzivno se radilo na završetku ovog vrijednog i značajnog projekta”, kazao je općinski načelnik Mato Zovko koji je zahvalio svima koji su pomogli da djeca dobiju mjesto gdje će imati svu potrebnu skrb i ljubav.

Ukupna vrijednost investicije je 1,606.000 konvertibilnih maraka, od čega je Vlada Zeničko-dobojske županije uložila 200.000 KM, vlada SR Njemačke, Ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj, preko organizacije “Terra Tech” i udruge “Humanost”, oko 570.000 eura odnosno 1,115.000 KM, organizacija BILD hilft e.V., preko udruge “Humanost”, 40.000 eura, odnosno 78.000 KM, privatne donacije iz Njemačke iznose 24.000 eura, odnosno 47.000 KM, a ustanova Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama Maglaj sudjelovala je s oko 23.000 KM.

Doprinos Općine Žepče je oko 143.000 KM na ime osiguranja plaća za izgradnju, potrebnih dozvola i suglasnosti, stručnog nadzora, tehničkog prijema, priključaka objekta na infrastrukturu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije