pljačka i trostruko ubojstvo

Otkriveno zašto je Đokić krio bogatstvo u bunkeru u Passatu

02.11.2021.
u 08:42

Više od 50.000 eura koji su poslije likvidacije Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (26) Đokić 27. rujna ukradeni iz njihovog automobila Volkswagen Passat bilo je skriveno u otvoru u prtljažniku u kojem inače stoji rezervni kotač. 

Taj dio Đokićevog vozila bio je prerađen u svojevrsni bunker u kojem je čuvao devize kada bi išao negdje. a koliko je novca na tom mjestu bilo u vrijeme ubojstva i pljačke za sada se samo nagađa. Sigurno je samo da je riječ o svoti od najmanje 50.000 eura, a sumnja se da je bilo dvostruko, pa i četverostruko više.

– Đokić je bio čovjek starog kova. Uličnim dilanjem deviza u Aleksincu počeo se baviti još devedesetih godina prošlog stoljeća. Tada se sve završavalo na ulici, i dileri deviza su novac uglavnom držali u svojim automobilima koji su im bile pokretni "uredi". Od tada mu je, po svemu sudeći, i ostala ta navika. Kada je dozvoljeno otvaranje mjenjačnica, on je među prvima počeo raditi mjenjački posao, ali povjerenje u banke nije imao pa je zadržao stare navike i skoro sav svoj novac je uvijek nosio sa sobom u automobilu. Zato ga nije ispuštao iz vida ni na tren. Kada nije mogao motriti na auto, to bi činio netko od najbližih članova obitelji, kaže izvor Blica.

Đokići su, podsjetimo, nestali u noći između 26.i 27. rujna kada su iz Moravca krenuli prema stanu u Aleksincu. Njihova ugljenizirana tijela nađena su 2. listopada u ataru Moravca, na mjestu zvanom Dudine bare, dok je spaljeni Passat pronađen 12 kilometara dalje, na staroj separaciji šljunka u okolini Tešice.

Policija je 21. listopada uhapsila Gorana Džonića (59), Đokićevog brata od tetke,nakon čega je u voćnjaku iza kuće njegovog sina Stefana, koji u to vrijeme nije bio kući, nađeno zakopanih 43.000 eura, a manji iznos bio je sakriven u usisivaču u kući.

Na vreći i novcu nađen je DNK materijal Gorana Džonića koji je za sada glavnoosumnjičeni za teško ubojstvo i pljačku Đokića.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?