uhićeno pet osoba, dvije puštene

Otkrivena imena uhićenih u Bihaću: Oteli Pakistanca i tražili 15.000 eura

fup
ilustracija
12.10.2023.
u 17:36

- Prisilili su ga da putem telefona pozove svoje prijatelje, državljane Pakistana koji se nalaze u prihvatnom centru Lipa u Bihaću i druge prijatelje koji se nalaze u BiH, te da izvrše uplatu novca u iznosu od 15.000,00 eura u zamjenu za njegovo puštanje na slobodu - rečeno je iz FUP-a.

Pripadnici FUP-a su uhitili jučer u Bihaću pet osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo otmica.

Oni se sumnjiče da su oteli Pakistanca i tražili mu 15.000 eura (30.000 KM) kako bi ga pustili na slobodu.

Tražili su da kontaktira prijatelje u migrantskom centru Lipa kako bi dobili novac. Locirani su i razotkriveni uz pomoć OSA-e.

Ova grupa brutalno je pretukla Pakistanca, a zarobljenog su ga držali tri dana. Tražili su da skupi novac za slobodu, kako bi ostao živ i da zove svoje prijatelje iz kampa, piše Avaz.

- Prisilili su ga da putem telefona pozove svoje prijatelje, državljane Pakistana koji se nalaze u prihvatnom centru Lipa u Bihaću i druge prijatelje koji se nalaze u Bosni i Hercegovini, te da izvrše uplatu novca u iznosu od 15.000,00 eura u zamjenu za njegovo puštanje na slobodu - rečeno je iz FUP-a.

Avaz otkriva da su uhićeni i predani Tužiteljstvu USŽ Ismar Muhić, Miralem Gaković i Sead Mukanović.

Ostala dvojica otmičara puštena su na slobodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?