LIDIJA BRADARA

Otkazivanje sjednice Predsjedništva BiH očekivano, no vlast se mora formirati

20.08.2019.
u 19:15

Vlast mora biti formirana i zbog toga će hrvatski politički predstavnici ostati strpljivi i spremni na kompromis, izjavila je za Dnevnik.ba Lidija Bradara, predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Parlamenta BiH te članica predsjedništava HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, nakon što su danas otkazane sjednice Predsjedništva BiH na kojima je trebao biti potvrđen mandatar za sastav Vijeća ministara, prenosi Dnevnik.ba.

Bradara je stava kako unatoč svemu nema ni vremena ni potrebe za žalovanjem zbog otkazane sjednice niti za novim optužbama.

„Nažalost, ovo je očekivan razvoj događaja nakon izjava koje smo imali posljednjih dana. Ipak, vlast mora biti formirana, a hrvatski politički predstavnici će ostati strpljivi i spremni na kompromis. Međutim, kompromis uvijek mora biti obostran, ili u našem slučaju, zastupljen kod sve tri strane“, istaknula je Bradara.

Kada je riječ o hrvatskim legitimnim političkim predstavnicima, dodala je, zna se što je crta ispod koje neće ići, naglasivši kako se jednostavno moraju provesti sve presude i domaćih i stranih sudova koje opterećuju Izborni zakon BiH.

„Sadašnja situacija je samo  dokaz koliko su nužne izmjene Izbornog zakona te provedba svih presuda vezanih za njegovu problematiku. Prvenstveno zbog osiguravanja načela legitimnog  predstavljanja ali i zbog konstantnih problema oko uspostave vlasti koje imamo nakon svakog izbornog ciklusa“, istaknula je.

Također, stava je kako je uspostava nove vlasti prijeko potrebna zbog nastavka reformi i EU puta Bosne i Hercegovine.

„To je logičan slijed demokratskih procesa, to je implementacija volje birača i to je nešto oko čega se, nadam se, svi slažemo“, izjavila je Bradara.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
19:50 20.08.2019.

Lidija uzaludnu ti govoriti gluvim a objašnjavati glupim kao što su Sejdo Komšić i Džaferović.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?