Tako je od prvog dana

Otac zgrozio ljude priznanjem: 'Brinem o svom sinu jer osjećam dužnost, ali ne volim ga nimalo'

06.11.2020.
u 14:34

Jedan je otac nedavno pokrenuo pravu lavinu reakcija i komentara kad je u svom anonimnom postu na jednom blogu napisao kako 'zbog pandemije već šest mjeseci nije vidio svog sina, ali da mu dječak svejedno niti malo ne nedostaje'. Svoj je brutalno iskreni post Britanac naslovio riječima 'Zašto ne volim vlastitog sina' a u njemu piše i da je 'maleni sjajno dijete', no u njemu se nikad nije pobudio interes. Zbog toga mu, kako sam piše, sve to vrijeme dječak nije ni nedostajao, premda su po prvi put bili tako dugo razdvojeni.

Ispovijest oca objavljena je na roditeljskom portalu Medium.com, a nije trebalo dugo da izazove brojne reakcije i komentare drugih roditelja. Otac je napisao i da je morao s nekim podijeliti kako se osjeća jer ga to već dugo muči, a svjestan je, kaže, da tako ne bi trebalo biti i da to nije normalno.

- Stvarno ne znam zašto ne osjećam ljubav prema njemu, pogotovo jer nije loše dijete, dapače. Pametan je, dobro odgojen i ljubazan - piše otac o sinu. No, bez obzira na te dječakove vrline maleni ga nikad, kaže, nije uistinu zanimao.

- Inače se vidimo svaki vikend, ali ja to radim samo zato što prema njemu osjećam dužnost - stoji u postu a to mu je, kaže ovaj tata, posebno jasno od kad zbog pandemije dijete ne viđa. Kroz tih je šest mjeseci od bivše partnerice i djetetove mame dobivao i fotografije i videa s djetetom, ali nije ih ni pogledao.

- Nemojte me pogrešno shvatiti, ja se dobro brinem o njemu, ima sve što mu treba, vodim ga van i igram se s njim, svašta skupa radimo i može se reći da je sretno dijete. No muči me što sve što radim radim iz osjećaja da tako moram - napisao je otac i dodao kako uopće ne uživa u vremenu koje s djetetom provodi. Ipak,napustiti ga nije bila opcija iz, piše, dva razloga. Prvi je taj što je i sam odrastao bez oca koji je ostavio njega i mamu i ne želi da mu sin tako odrasta, a drugi je strah od osude ostatka obitelji.

- Stvarno ne želim biti jedan onih očeva 'vucibatina', ali mi je teško zanemariti kako se osjećam - piše muškarac. A tako je, kaže, od prvog dana.

- Čim se rodio znao sam da mi je promakla ta ljubav koju svi spominju i koju roditelji navodno osjete čim prvi put ugledaju svoje dijete. Za mene je on bio samo još jedna osoba za koju sam znao da će u manjoj ili većoj mjeri biti prisutna u mom životu - napisao je. A umjesto očekivane osude, reakcija većine roditelja na portalu bilo je žaljenje, dječaka i tate. Neki su muškarcu predložili psihoterapiju i razgovor o vlastitim problemima s ocem.

- Užasno. Mislim da zaslužuješ barem malo priznanje jer ga bez obzira na to nisi ostavio. Ipak, jadan maleni - napisala je jedna mama, a mnogi su mu predložili da sa stručnjakom istraži koliko odlazak njegovog oca utječe na njegov odnos sa sinom.
 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije