Temperature su još uvijek niske i dopuštaju korištenje pećnice, pa ovo razdoblje iskoristi za pripremu osvježavajućeg, citrusnog kolača. Riječ je o dvoslojnim kockama sa svježe cijeđenim sokom limuna, a neće naškoditi ni dodavanje naribane korice.
Priprema je relativno kratka i nezahtjevna, a ni hlađenje neće nesnosno dugo trajati. Ako s pripremom kreneš odmah nakon posla, već ćeš predvečer uživati u odličnom desertu. Dobar tek!
Sastojci za tijesto:
200 g glatkog brašna
60 g šećera u prahu
Prstohvat soli
170 g maslaca
Sastojci za nadjev:
4 velika jaja
120 ml limunovog soka
250 g šećera
30 g brašna
½ žličice praška za pecivo
¼ žličice soli
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Četvrtastu posudu za brownieje obloži papirom za pečenje.
2. U velikoj posudi pomiješaj brašno, šećer u prahu i sol. Potom ulij otopljeni maslac, ohlađen na sobnu temperaturu i miješaj dok ne dobiješ tijesto.
3. Rasporedi tijesto po pripremljenoj posudi pa ga peci 20-ak minuta. Trebalo bi poprimiti zlatnu boju po rubovima.
4. Za nadjev izmiksaj jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa ulij sok od limuna. Na kraju dodaj prosijano brašno s praškom za pecivo i soli pa promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
5. Preko ispečenog tijesta prelij nadjev pa peci još otprilike 25 minuta.
6. Pričekaj da se do kraja ohladi pa ga potom razreži na 16 komada. Po želji ga pospi šećerom u prahu.
Uživaj!